Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024

Πρόσβαση

Η πρόσβαση στη Μελίβοια μπορεί να γίνει με μία από τις παρακάτω ασφάλτινες διαδρομές, που επισημαίνονται στο χάρτη με τα αντίστοιχα νούμερα:

1. Μέσω της Επαρχιακής Οδού Αγιάς-Ομολίου.  Εισερχόμενος κανείς στην πόλη της Αγιάς, από την Επαρχιακή Οδό Λάρισας-Αγιοκάμπου, στο ύψος του Γηπέδου της Αγιάς και ακολουθώντας τη σήμανση για Μελίβοια. Χιλιομετρική απόσταση, περίπου, 8 χιλιόμετρα.

2. Μέσω της Επαρχιακής Οδού Βελίκας-Μελιβοίας. Κινούμενος στην Επαρχιακή οδό Αγιοκάμπου-Στομίου, στη Βελίκα (στο «κέντρο»), ακολουθεί τη σήμανση για Μελίβοια. Χιλιομετρική απόσταση, περίπου, 8 χιλιόμετρα.

3. Μέσω της Επαρχιακής Οδού Μελιβοίας-Κάτω Σωτηρίτσας. Κινούμενος στην Επαρχιακή οδό Αγιοκάμπου-Στομίου, στη Βελίκα (στο «κέντρο»), ακολουθεί τη σήμανση για Μελίβοια. Χιλιομετρική απόσταση, περίπου, 11,5 χιλιόμετρα (7,5 χιλιόμετρα Κάτω Σωτηρίτσα-Άνω Σωτηρίτσα και 4 χιλιόμετρα Άνω Σωτηρίτσα-Μελίβοια).

 

Μπορεί κανείς, επίσης, να χρησιμοποιήσει την παρακάτω διαδρομή, που παρουσιάζει δυσκολίες και καλύτερα, προς το παρόν, η πρόσβαση με συμβατικό αυτοκίνητο Ι.Χ. καλύτερα να αποφεύγεται, δεδομένου κατά τα 2/3 είναι ασφαλτοστρωμένη, ενώ το υπόλοιπο κομμάτι είναι χωματόδρομος:

4. Μέσω της Κοινοτικής Οδού Μελιβοίας-Παλιουριάς. Κινούμενος στην Επαρχιακή οδό Αγιοκάμπου-Στομίου, στην Παλιουριά, ακολουθεί τη σήμανση για Μελίβοια. Χιλιομετρική απόσταση, περίπου, 12 χιλιόμετρα.

Υπάρχει, επίσης και η, εξ ολοκλήρου χωμάτινη διαδρομή, μέσω της Επαρχιακής Οδού Αγιάς-Ομολίου και συγκεκριμένα, το τμήμα Μελιβοίας-Καρύτσας, τμήμα της οποίας επικαλύπτεται από τη διαδρομή Νο 4. Πρόκειται για διαδρομή μεγάλου φυσικού κάλλους, απαιτεί όμως αυτοκίνητο υποψήφιο για καταπόνηση. Χιλιομετρική απόσταση, περίπου, 16,6 χιλιόμετρα.


Πηγές:

– Ο Χάρτης προήλθε από τον Ιστότοπο: https://www.openstreetmap.org.

– Ο υπολογισμός των χιλιομετρικών  αποστάσεων έγινε από τον Ιστότοπο: https://www.google.com/maps.